Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Flux RSS    |   Contacte

Prima pagină  »  Instituții  »  Tabăra „Dumbrava”
Tabăra „Dumbrava”

Tabăra pentru copii și adolescenți  ,,Dumbrava” a fost dată în exploatare la data de 02.08.2006.

Construcția a fost capitală. Conform proiectului tabăra este pentru 220 locuri (3 pavilioane a cîte 40 locuri fiecare și un bloc cu 3 nivele cu 100 locuri). Inițial, din sursele financiare alocate sau construit 3 pavilioane a cîte 40 locuri (4 odăi cu 10 locuri, cameră pentru activități, cameră pentru educatori), cantina pentru 220 locuri,  blocul administrativ cu punct medical, izolator, veceuri, dușuri. S-a construit și amenajat stadionul. Pînă în preajma taberei s-a construit și conducta de gaz. Spațiul utilizat (pavilioanele, blocul administrativ, cantina) au fost dotate cu mobilier, utilaj tehnologic, frigorific, veselă, 4 televizoare, 4 mașini de spălat automat, centru muzical, computere, automobil  VAZ – 2121 ,,Niva”. Tabăra dispune de turn de apă, stație de iepurare de tip ,,TOPAZ”

Anual în tabără se odihnesc cîte 720 copii (120 copii în 6 schimburi). Pe parcursul a 11 ani au avut posibilități să se odihnească în tabără copii din instituțiile de  învățămînt din raion și din majoritatea raioanelor  din republică.

În baza acordului de înfrățire între raionul Ștefan Vodă și județul Dâmbovița România pe parcursul ultimilor 4 ani s-a organizat schimb de elevi (25 elevi din raionul Ștefan Vodă sau odihnit în tabăra ,,Căprioara” din localitatea Gîlna România și 25 copii din județul Dâmbovița sau odihnit în tabăra ,,Dumbrava”). Rămîn nesoluționate următoarele probleme: 

- Construcția blocului de 100 locuri;

- Construcția piscinei;

- Construcția pavilionului de vară (estrada)

- Conectarea la conducta de gaz a blocului de 100 locuri.



Prima pagină  »  Instituții  »  Tabăra „Dumbrava”


© 2024 Satul Talmaza Raionul Ștefan-Vodă, Republica Moldova   |   Site elaborat de MoldData
PAGINA ÎN SUS